Заев во „Само Вистина" говореше за ерга омнес решението за името.

- Поучени од сите кочници на земјата, донесовме одлука да постигнеме Договор, на точките најспорни за двете страни, кога се прифати правото на нашиот идентитет, вели Заев.

Премиерот во дуелот додава дека во текот на преговорите се прекршило во него дека треба да има ерга омнес кога се загарантирал идентитетот.

- Факт е дека сме Северниот дел, освен ако не сакаме да ја окупираме и нападнеме Грција, додава Заев.

Според него решението е добро за двете страни, гради иднина и е аманет за идните генерации.

Вели дека за него било прифатливо и Илинденска Македонија.

1
loading...

Најчитани вести