На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата во врска со отпочнување активности за спроведување на Стратегија за развој на женското претприемништво 2019 – 2023, со Акциски план и ги задолжи сите органи на државната управа, за кои има предвидено активности во Акцискиот план, средствата потребни за реализација на активностите да ги планираат во своите годишни буџети за тековните години согласно временската рамка.

извор: Makfax

3
loading...

Најчитани вести