Македонија ќе добие Албанец за премиер на државата, но и за претседател, порача Артан Груби во емисијата „Клик плус“.

Исто како што успеавме, на пример, да го направиме Фатмир Бесими министер за одбрана, што беше незамисливо, како што успеавме да го направиме Талат Џафери министер за одбрана,Агим Нухиу министер за внатрешни работи што бепе апсолутно незамисливо. Што успеавме Државниот правобранител, народниот правобранител. Што ќе успееме да го земеме Гувернерот, што го зедовме претседателот на Собранието. И утре ќе го земеме и премиерот, а ќе го земеме и претседателот на државата со ксмет – истакна Груби.

1
loading...

Најчитани вести