Семејството Василевски од Куманово има итна потреба од помош. Живее во неприфатливи услови и во скоро разрушен дом. Главата на семејството – Трајко Василевски – е болен од срце и не е во состојба да работи. Исто така боледува од кила и мора итно на операција. Едната нога му е 3см пократка од другата и мора да прави операција на колк. Неговата ќеркичка Меланија има 7 години и има значително намален слух.

Нивниот дом има потреба од реставрација бидејќи при невреме постои можност од струен удар. Исто така им фали и мебел.

Денарска сметка на Трајко: 320500008706022

Девизна сметка: МК07 3205 4002 7651 963

Централна кооперативна банка.

Донирајте и онлајн ТУКА.

1
loading...

Најчитани вести