Српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ го осуди денеска терористичкиот напад во Нов Зеланд , негирајќи дека напаѓачот има каква и да било врска со Србија.

,,Србија нема никаква врска со тоа.” изјави Дачиќ по комантарите во медиумите дека терористот е поврзан со Србија.

Австралијанецот Брентон Тарант , кој уби 49 лица во џамиите во Крајстчарч на своето оружје и кутиите со муниција имал напишани имиња на историски и епски ликови од српското минато , а во манифестот на 74 страници објавил и делови за Србија , Косово и Балканот.

1
loading...

Најчитани вести