Александар Василевски Нинџа кој за 27. април доби 8 години, а неговиот другар Никола Митевски Кољо беше осуден на 15 години затвор.

Кољо се обрати до судијката:

– Не барам да ми се укине притворот бидејќи сам се пријавив и двата пати. За едно исто кривично дело, за еден шамар и скршена врата добив 12 месеци притвор, а други се амнестирани. Реков и дека нема да се жалам на пресудата бидејќи верувам во вас, но за исто кривично дело некој да добие 15 години, а некој под законскиот минимум, зошто на обвинителството му одговараше што зборува, е на тоа ќе се жалам, рече Кољо, пренесе Фокус.

1
loading...

Најчитани вести