Претседателот на САД, Доналд Трамп, се закани со царини кон Европската Унија, доколку Брисел не почне трговски преговори со САД.

„ЕУ нѐ третира многу, многу, многу нечесно. Ако не преговараат со нас, ќе направиме нешто што ќе биде економски тешко за нив. Ќе воведеме царини на голем број нивни производи“, изјави Трамп.

Неговата изјава следи откако Европскиот парламент се изјасни против започнување трговски преговори помеѓу САД и ЕУ. Трамп рече дека по американските мерки, Европејците веројатно ќе се освестат и ќе преговараат.

извор: Makfax

1
loading...

Најчитани вести