Пејачот Мурадиф Демировиќ, брат на Шабан Шаулиќ, починал неколку дена по трагичната смрт на Кралот на народната музика, на 17 февруари 2019 година во Германија.

Братучедот на Шабан, Хасан Дудиќ, за медиумите изавил дека по информациите дека починал Шабан, Мурадиф заврѓил во болница. Тој не можел да ја преживее смртта на Шабан, дури ни на погребот не се појавил.

- Во болница сум, ми се слоши од шок по веста за смртта на Шабан. Лошо ми е срцето, главата, кичмата, реума и тага. Сите мои 4 брата починаа, јас не знам како да го поднесам тоа, голема болка го зафати семејството. Најстариот брат МУрадиф Демировиќ прв почна да пее од нас, а почина од тага за Шабан.Бешѓе долго болен и не можеше да стои на нозе, имаше проблеми со плуќата. Падна во тешка депресија, тешко му веше што му полина братот Шабан - вели Хасан. 

 

 

Најчитани вести