Астролозите тврдат дека луѓето родени во знакот на рак и родените во знакот на Шкорпија ја сочинуваат најдобрата хороскопска љубовна двојка.

Овие два знака се совршено разбрани и се надополнуваат едни со други, иако се чини дека се сосема различни. Во случај на Рак и Шкорпија, едниот партнер е посилен токму таму каде што другиот е послаб, што ја прави нивната врска неверојатно компатибилна.

И Ракот и Шкорпијата се многу заинтересирани за силни љубовни врски и имаат слични животни цели за кои и двајцата сакаат да се стремат.

Освен нив, астролозите ја посочуваат врската помеѓу двете риби како друга одлична комбинација.

Тоа е ужасно силна и компатибилна врска и во таков однос и двете страни се чувствуваат како да ја пронашле својата сродна душа.