Претставничкиот дом на Конгресот вчера расправаше за отповикувањето на Трамп, а камерите снимија бизарен случај во салата.

Демократскиот претставник Дејвид Цицилин кивна за време на заседанието, поради што ја симна заштитната маска.

Тој седеше веднаш зад претставникот кој зборуваше во тоа време, па камерите го снимија сето тоа.

Претставничкиот дом синоќа изгласа резолуција за отповикување на Трамп, која Сенатот ќе треба да ја донесе со двотретинско мнозинство за одлуката да биде конечна.

извор: Makfax