Во текот на шест години, на различни места во мало англиско село, биле оставени снопови банкноти со вкупно 2.000 фунти (2241 ев, а се на се околу 26.000 фунти (29143 евра)

Не знаејќи за што станува збор и мислејќи дека некој ги загуби граѓаните ги однеле парите што ги нашле во полиција, која со години не можела да им влезе во трага на добрите Самарјани.

Сепак, после толку години ситуацијата се промени, а парот којшто ги оставил парите се пријавил во полиција.

Тие рекле дека парите ги оставиле на места каде што претпоставувале дека ќе ги најдат луѓе на кои им требаат. Потоа чекале и гледале дали некој ќе ги земе парите.

Велат дека почувствувале емотивна врска со локалното население затоа што еден од нив им помогнал претходно кога им било неопходно, па сакале да се оддолжат.

Според полицијата, парот никогаш не барал нешто за возврат за нивната добротворна акција, без да пријават во полиција откако медиумите ширум светот известија за случајот.