Земјотресите не престануваат да погодуваат земји од регионот и целиот Балкан.

Земјотрес со јачина од 3.3 степени по Рихтер, ја погоди вечерва Грција.

Како што се наведува, земјотресот се почуствувал на островот Аргостолион.

Исто така, како што наведува ЕМСЦ сајтот, за време на вечерта забележан е уште еден силен потрес од 5,2 степени.

Инаку, во предходните два дена, тлото на Грција и Турција не мирувало, со што во Анкара е забележан силен земјотрес со јачина од 4,2 степени.