Во зима кога патиштата се подмрзнати или врне снег, се почесто се случуваат сообраќајни несреќи, а често тоа е случај по руралните патишта на кои видливоста е намалена.

Таквите сообраќајни несреќи се чести во регионот. Поради тоа од Република Српска ни дооаѓа необична несреќа.

Судирот се случил во селото Средња Чаѓавица кај Бјелина, во која учествувале автомобили Опел и Мазда управувани од свекор и неговата снаа. Сообраќајната несреќа се случила денеска околу 11:30 часот на локалниот пат кој водел до Средња Чаѓавица.

Во оваа несреќа, свекорот се здобил со сериозни телесни повреди, додека возачот на „маздата“ односно снаата поминала со полесни телесни повреди.

Полицијата спроведе истрага за да се утврдат причините што довеле до оваа сообраќајна несреќа.

ИнфоБијељина