Ако ова е година на квантен економски скок за Заев, тогаш сигурно е година на сиромаштија на граѓаните, напиша лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Тоа е искуството кое го имаме секоја година со овој систем на власт. Потребно е пораз на системот, комплетно рестартирање на секое поле за да застане државата на здрави нозе. И се разбира, одговорност за сите кои се огрешиле спрема законите, напиша Мицкоски.