Кои се клучни особини кои жените ги бараат кај мажите...

Сте запознале забавна и убава девојка, но тоа не значи дека ќе дојдете до делот со сексот.

Многу работи влијаат на тоа, но интересно е да погеднете што на жените навистина им е најважно од машките карактеристики, додека одлучуваат дали ќе имаат се*с со нив или не.

И на дамите физичкиот изглед е битен, особено висина или снажни раце и рамења. Но, дури и оние кои на прв поглед не се вклопуваат во овие параметри, имаа добра шанса ако се доволно мажествени, покажала студија во која учествувале 3.000 припадници на понежниот пол.

Жените сакаат каваљери кои, ако ситуацијата тоа го бара, може да биде и мачо, но идеален тип е повеќе традиционален, отколку метросексуалец.

“Жените сакаат некој да ги пази и мази, да води сметка за нив, но и да има свој став, како и да преземе иницијатива во се*сот“, објаснуваат истражувачите.

Истражувањето укажува кои се главни обележја на метросексуалци и традиционални типови:

Исхрана – 32 отсто мажи водат сметка во исхрана и често се на диета (метросексуалци), 68 отсто со тоа не се оптеретуваат (традиционални)

Поправки во домот – 28 отсто незнаат да сменат гума на автомобилот (метросексуалци), 72 отсто во се се разбираат (традиционални)

Мода – 46 отсто следат мода и стилови (метросексуалци), 54 отсто не се занимаваат со тоа и облекуваат што ќе им падне прво под рака (традиционални).

Спорт и вежбање – 46 отсто се грижат за својот физички изгед и редовно вежбаат (метросексуалци), 41 отсто не посветуваат внимание и остануваат во форма (традиционални)

Депилација – 38 отсто ги бричат градите и другите делови на телото (метросексуалци), 62 отсто не се бричат по телото (традиционални)

Однос спрема жени – 77 отсто најстојуваат да бидат каваљери спрема жените (традиционални), 23 отсто не раагираат на тоа (метросексуалци)

Став спрема животот – 83 отсто споделуваат ставови и преземаат одлика на однесување на по возрасни мажи следејќи пример од постарите генерации (традиционални), 17 отсто не даваат чуство на зрелост (метросексуалци)

Доминација во се*сот – 14 отсто сакаат кога жена ја презема иницијативата (метросексуалци), 86 отсто сакаат да бидат доминантни во кревет и преземаат иницијатива (традиционални)