Дали знаете како брзо да ги исчистите замрзнатите стакла на автомобилот? Со само две состојки тоа може да го направите буквално за неколку минути. Еве што треба да направите.

Потребно ви е млака вода и алкохол. Овие две состојки треба да ги измешате во размер: две третини алкохол и една вода. Смесата сипете ја во шишенце со распрскувач и со неа испрскајте ги замрзнатите стакла. 

Не користете врела вода бидејќи може да дојде до пукање. 

Уште еден совет, но за да не ви се замаглуваат стаклата: Намачкајте ги стаклата со пена за бричење и убаво истријте ги со хартија, односно чистете се додека не го отстраните вишокот и проблемот е решен.