Претседателот на Либералната партија Ивон Величковски смета дека ќе се оди по чекорите на позициите на Бугарија.

- Бидејќи писма се испраќаат до Заев, а не до Борисов, притисокот е врз Скопје, а не врз Софија. Road Map-от ќе значи одење во чекори по позициите на Бугарија, декларирани во Резолуција и Меморандум, а не на Македонија кои се партиски, но не и институционални. Продолжете со славење (29 Ноември), пишува Величковски на Твитер.