Водителките Слаѓана Томашевиќ, Снежана Дакиќ, Бојана Ристивојевиќ, Јована Јеремиќ, Маја Николиќ, Драгана Косјерина, Нина Радуловиќ, Катарина Шишмановиќ и многу други станаа жртви на компјутерски криминал.

Нивните фотографии завршија на порно-страница, поради што е покрената истрага, објавија српските медиуми.

Уредничката и водителка на „Белградска хроника“ Слаѓана Томашевиќ беше шокирана кога и дозна дека завршила на една таква страница:

- Срамота, бесмислена и несоодветна. Сигурна сум дека надлежните институции ќе го решат случајот и ќе ги најдат  овие луѓе кои се занимаваат со глупости. Не ми е драго што се најдов на ваква страница. Не гледам потреба некој да ме става во такви улоги, рече таа

И нејзината колешка од ТВ Прва Бојана Ристивојевиќ се изненадилаа кога и јавиле новинарите.

- Верувам во работата на нашите надлежни тела и дека тие брзо ќе го решат овој случај, кратко одговорила