Вистинска филмска сцена се случила време на викендот во долината на Неретва. Иако многу елементи потсетуваат на заплет од еден од филмовите на Квентин Тарантино, сето тоа завршило без жртви и крв. Се започнало, кога сопруг, околу 50 години, сомневајќи се во верноста на неговата сопруга, која била неколку години помлада, решил да испрати СМС-порака од нејзиниот број до човек за кој мислел дека е нејзин љубовник, пишува порталот 24сата.хр.

Искористувајќи ја невниманието на неговата сопруга, тој испратил порака до човекот во кој се сомневал,  инаку сопственик на кафуле. Во пораката испратена од бројот на неговата сопруга, тој му  ветил на потенцијалниот љубовник незаборавна ноќ полна со секс.

Наскоро сè станало јасно. И како заинтересиран сопственикот на барот, исто така семеен човек, неколку години постар од „ривалот“, притрчал кон куќата на неговата „стара“ љубов. Тие наводно биле во врска пред 20 години.

На негово изненадување, наместо жената, го пречекал 50-годишнит маж вооружен со пиштол. Иако на сопственикот на кафулето се му било јасно, 50-годишникот, држејќи го под закана со оружје, кажал  сè што му пречело.

 Што е? Мислеше дека ќе ја имаш жена ми? Сега ќе се соблечеш, а потоа ќе и се јавиш на сопругата и ќе и кажеш каде си и зошто си тука – потоа  го принудил да испие чиста течност за која тврди дека е цитокор од пестициди, по што „љубовникот“ се онесвести.

Толку без свест, сомнителниот сопруг го исфрлил на улица. Како што се испоставило, сепак, тоа не било отров.

Додека доаѓал при себе овој му ги дупнал гумите на автомобилот.

По целата драма сопругот бил пријавен, а потоа бил ослободен со мерка на претпазливост - не смее да и приоѓа на жртвата, т.е. на сопственикот на кафулето и главниот осомничен за улогата на љубовник.