Словенечкиот ракометар Тадеј Матијашич по четири години врска ја побара македонската поп пејачка Зорица Блажева.

За нашата разделба зборуваа само нетокму луѓе, токму така би ги нарекла. Јас и Тадеј многу добро знаме која сум и чија сум, а од сега сум идна сопруга на мојот Тадеј најдобриот и најубавиот маж на светот. Запросувањето се случи во Германија пред десетина дена, кажав ДА на човекот кој што ме прави да се чувствувам посебна, вели Зорица.

Нивната љубов се родила во Македонија додека Матијашич играше во Металург.

Најчитани вести