Бебињата додека се во стомакот се вртат, а пред раѓањето обично со главата се завртени кон дното на матката. Тоа го прави породувањето полесно како за мајката така и за бебето.

Спека, некогаш не се случува ова, па бебето во стомакот на мајката е завртено наопаку. Во таквите случаи најчесто се изведува царски рез. 

Она што ќе го видите во продолжение, секако, е нешто што не се гледа често. Имено, овој искусен доктор се обидел со раце да го заврти бебето внатре во стомакот на мајката. 

Погледнете, видеото делува прилично неверојатно:

 

Најчитани вести