Албанката Ева Мурати, учесничка во натпревар за Мис на Универзум, сега е новинарка и една од причините зошто Лига на шампиони е така популарна во нејзината земја.

Иако нема претставник во Лига на шампиони, Албанија е луда за тоа натпеварување. Главна причина за тоа е тамошната новинарка Ева Мурати, која ја води гледаната и многу популарна емисија Тринг Спорт.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌟Champions Girl🌟

A post shared by Eva Murati (@evamurati) on

Освен добар фудбал, гледачите едвај чекаат во емисијата да го видат нејзиното атрактивно издание.

Интересно е и тоа што Ева е борец за женски права во Албанија и зборува англиски, италијански, шпански и помалку француски.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Atalanta-PSG Kush fiton?

A post shared by Eva Murati (@evamurati) on

 

Најчитани вести