Skip to main content
x

16 Oct 2020 - 21:35
sportmedia
Статија

По се изгледа дека стартниот Гренд Слем турнирор Австралијан опен ќе биде откажан за следната година. Иако тоа се предвидуваше дека ќе се одигра на време, поради пандемијата коронавирусе доведен под знак прашалник.

Веќе е откажан главниот голф турнир во Австралија, а и стартот на Формула 1 сезоната на далечниот Контитент нема да се случи. Ако се водиме според останатите спортски настани, многу веројатно е дека и еден од главните тениски турнири во светот ќе претрпи промени во датумот на одржување или пак целосно ќе биде откажан.

sportmedia.mk

Најчитани вести