По одлуката на Врховниот суд да ја потврди пресудата на Апелацискиот суд за 4 години затвор за поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкуловска, денес следува егзекуција на планот создаден, и од СДСМ јавно најавен, уште во 2015 година, и потврден при формирањето на СЈО година дена подоцна.

Имено, СДСМ три години јавно најавуваше кои случаи и кои луѓе ќе бидат судени и осудени на затворски казни, а СЈО и судовите потоа тие нјави ги спроведуваа во дело. Дел од таа егзекуција е и Гордана Јанкуловска која спред информација на порталот медиа.мк денес е однесена на издржување на затворската казна.

Процесот на плановите за егекуција на СДСМ-СЈО-Судови продолжува

Најчитани вести