Некои земји од северната хемисфера имаат проблем со набавка дополнителни вакцини за грип, заради поголемата побарувачка, но здравствените работници и постарите треба да бидат приоритет во случај да снема, објави Светската здравствена организација во петокот.

Додека стручњаците предупредуваат на двојна можност од епидемија на корона вирус и грип, СЗО препорачува вакцинација против сезонски грип за да се спречи преполнување на болничките капацитети.

Најчитани вести