Тања Савиќ со години вози автомобил иако нема возачка дозвола

За работата да биде уште полоша, пејачката редовно се вози по Белград, но и кога е во Радинци, без никаков проблем ќе скокне до Смедерово по набавка. Од сето наведено јасно е дека не ги почитува прописите, а кога ќе биде казнета поради недолично однесување и кршење на законот, прашање е на време.

Тања била запишана во авто-школо на 23 години, но никогаш не го завршила, односно не полагала а добила зозачка дозвола. Бидејќи е активен учесник во сообраќајот, Савиќ би можела поради овој прекршок да биде строго казнета.

Нејзините соседи од Радинци, каде што е родена истакнале дека не им е јасно како досега полицијата не ја санкционирале, иако немаат никаква замерка на нејзиното возење 

Како што се дознава, Тања, како некој кој нема положен возачки испит, неможе да и се изречат казнени поени. Исто така неможе на суд да и се изрече заштитна мерка забрана со управување со возило, нити да и се одземе возачката дозвола бидејќи во овој случај не постои.

Пеачката за тоа што се терети единствено може да плати казна од 120.000 динари од суд за прекршоци или најстрога предвидена казна за ваков прекршок е максимално 60 дена во затвор.

Најчитани вести