Аналитичар и публицист од Косово Ким Мехмети оценил дека владата на чие чело е Авдулах Хоти Приштина и Вашингтон неможела да постигнае ништо повеќе од тоа што го постигна.

Мехмети на својот Фејсбук напишпал дека “со државичка која ја имаат Албанците, САД не е лесно да им помогнат“

Тој истакнал дека членството на Косово во “балканскиот мини шенген“ е нова балканска федерација, каде што главен град е Белград.

Исто така иронично напишал дека Косово станало важен фактор за стабилноста на Блискиот Исток, мислејќи при тоа на воспоставување дипломатски односи со Изреал.

Најчитани вести