Со години, Ана Бекута не се двои од Милутин Мркоњиќ, така што тие се здобија со заеднички прекар – Мркута. Но, пред него, Ана беше во друга врска, со друг човек.
На самиот почеток на нејзината кариера, Ана помина 10 години во вонбрачна заедница, со музичарот од Шабац, Предраг Видовиќ – Преја

 

Преја ги минал осумдесеттите во Германија и Америка, а потоа се вратил во Србија, каде решил да заработува за живот од народната музика. Бендот бил формиран, но им недостасувала пејачка, па објавиле оглас на кој се јавила Ана Бекута, тогашна Нада Полиќ, пишува „Жена блиц“.

Ансамблот најверојатно го добил името „Анабе“ по Ана, а љубовта помеѓу Ана и Преја цветала сè до 1992 година, кога Ана се запознала со клавијатуристот, Слободан Шмакиќ и го напуштила Преја, а потоа и се преселила од Шабац во Белград.

Но, љубовната врска со Шамакиќ траеше до 2000 година, за потоа Мрка да влезе во животот на Ана, со кого сега веќе легендарната пејачка и членка на жирито на „Ѕведите на Гранд“ е во среќна заедница до ден – денес.

Фото: Инстаграм принтскрин/ Твитер

Најчитани вести