Се погласни се шпекулациите дека во моментов во СДСМ се случува вистински раскол иако провладините медиуми преку своите платеници се обидуваат да докажат дека истото се случува во опозициската партија. Според познатиот аналитичар Арсим Зеколи, СДСМ е пред раскол, доста изразен е конфликтото помеѓу скопското и струмичкото крило, а во центарот на случувањата е обидот за рушење на Радмила Шекеринска.

-Моето мислење за Рада Ш. го имам кажано напати. Но интересна е кампањата за нејзино упорно сведување на 2% подршка по СДСМ анкети, па испраќање во САД, па мизогенични атаки претходно употребени кон други не-СДСМ жени. Затоа, иако се знае одговорот, да прашам: Кој ја руши Рада?

Најчитани вести