Денеска во Центарот Сава се одржа комеморација во чест на покојната Исидора Бјелица, каде нејзините најблиски но и многу познати луѓе од јавниот живот се простија од познатата писателка.

На влезот на гробиштата, мајката на Исидора даде кратка изјава за српските медиуми и откри како се чувствува за загубата на нејзината ќерка:

- Како се чувствувам, како може да се чувствува мајка кога ќе го загуби своето дете, рече таа, едвај зборувајќи.

По неа, Димитрије Бјелица, таткото на Исидора, се обрати велеќји

- Последниот ден дојдов кај Исидора и ги донесов нејзините книги и тие ми дозволија да ја видам, а таа спиеше тогаш, а потоа медицинската сестра ми рече: „Иси, татко ти дојде и донесе нови книги за да ги види. И јас и кажувам на сестрата. ако умреше сега, ќе скокнев од овој трет кат, рече нејзиниот татко.

Најчитани вести