Лепа Брена во осумдесеттите години беше во врска со поранешниот пратеник и претседател на Комисијата за култура и информации, Мирко Крлиќ. Сепак, некои медиуми дошле до повеќе детали во врска со оваа врска, а според изворите, пејачката нему му ја посветила песната „Мики, Миќо“.

Како што е наведено, пејачот и композитор Зоран Василиќ знаел за неа и за Мирко, напишал песна и и предложил на Брена да ја слушне. Наводно била воодушевена од стиховите и ритамот на првото слушање и веднаш решила да ја пее песната и да се пријави на Евровизија со неа.

 Песната брзо стана хит, а се уште се слуша денес и трае повеќе од нивната врска затоа што брена го напушти за да биде со сегашниот сопруг Боба.

Најчитани вести