Исидора Бјелица починала вчера во 52, година од животот. Иако тогаш не знаела дека болеста ќе и се враќа четири пати, и покрај здрава исхрана и потребни терапии Исидора сметала дека стресот е окинувач за оваа болест.

- Канцерот е хронична болест и знам дека допрва ме очекува борба, борба да не се врати повторно. Моите лекари врескаа кога дознавме. Нема волшебен лек, секој канцер е различен – рекла 2016 година и додала:

- Јас бев целосно на свежа храна и мојот канцер прогресираше а некои се излекуваа на тој начин. "Low carbs (англиски, храна со малку јаглени хидрати)“ е најдобра терапија. На улица кога ќе сретнев жена со иста дијагноза, јас се шегувам, никој од нас не пушел, не пиел, здраво се хранел, но имаме една зедничко нешто – сите сме доживеале голема тага, стресови. Ако мене ме прашате што е окинувач, тоа е голема тага, стрес, разочарување, а околу тоа никој не правиме ништо – рекла Исидора во едно интервју.

 

Најчитани вести