Вилата на Милош Бојаниќ на Црногорското приморје секогаш била атрактивна за многу домашни но и странски купувачи кои на пејачот му нуделе милиони. Од неодамна за таа вила бил заинтересиран и Сујлеман Величествен од истоимената серија односно Халит Ергенч. Како што се шушка Халит Ергенч имал намера да снима филм во Црна Гора штом ќе се отворат границите, а на неговиот тим му паднала во очи баш вилата на фолкерот во Баошиќи.

Вилата ја направил уште осудесетите минатиот век. Тој од вилата има директен излез на море, а тоа на агентите на Сујлеман многу им се допаднала. Тие на глумецот ми покажале слики од вилата, со што тој заклучил дека такво нешто добро би му дошло за летување. По овој повод се огласи Бојаниќ кој ни кажа дека е подготвен да го угости Ергенч, но не и да му ја продаде вилата.

- Јас сум тој Сујлеман кој треба да ужива во се што создал. Вилата која ја купив пред 30 години ја дадов на синовите и тие сега се газди... Што се однесува до Сујлеман, тој може само да дојде на скара, кафе и послужување во домаќаниска

Најчитани вести