Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски, бара од неговиот хомолог во СДСМ, Оливер Спасовски, да каже кој ќе биде идниот премиер штом е толку уверен дека социјалдемократите ќе ја формираат идната влада. Спасовски денеска изјави дека владата ќе биде формирана многу бргу по конституирањето на парламентот и дека надежите на Мицкоски за нови избори наесен се залудни.

„Што се однесува до формирањето нова влада и неговото тврдење дека залудно се чекале нови избори, добро е, доколку еве толку е уверен дека СДСМ ќе ја формира владата, да видиме кој е составот на таа влада, чие ќе биде премиерското место и чуму толку нервоза доколку работите им одат ‘подмачкано’. Или да не биде работата кажана низ призмата на еден од нивните потпретседатели ‘гладна кокошка просо сонува”. Тоа допрва ќе видиме“,

вели Мисајловски.

Најчитани вести