Кардиолог од Тетово починал по компликации со коронавирус, дознава ТВ21.

Од Министеството за здравство, повеќе детали најавуваат наскоро. 

Според информации на ТВ21, уште еден доктор се наоѓа на респиратор и е во тешка здравствена состојба.

За една недела ова е втор случај како медицинско лице починyва од коронавирус.

Најчитани вести