Саудиската принцеза Дина Абдулазиз ал Сауд успеа да изгради свој живот и стана модна икона ширум целата планета.

Дина е мајка на три деца и стана принцеза откако се омажи за Фахад бин Насер бин Абдулазиз.

Целиот нејзин живот, таа негуваше силна страст кон модата, што ја доведе до уредничка позиција во магазинот „Вог Арабија“, но таа не остана таму долго, бидејќи не сакаше да направи компромис со издавач кој не ги разбираше нејзините идеи.

Дина има своја модна линија, а во продавниците каде што ги продава своите парчиња, клиентите исто така можат да најдат инспирација да го променат својот стил.

- Жените во Саудиска Арабија се грижат за модата од доцните шеесетти години и купуваат уникатни модни парчиња. Тие не зборуваат за тоа, тие не го покажуваат тоа на другите, не фотографираат затоа што се смета за вулгарно - рече таа.

Најчитани вести