Од „ЕВН Македонија“ АД информираат е добиено известување дека за ден 09.07.2020 год. (четврток) се планирани технички зафати во електро-системот на Град Скопјеи без електрична енергија ќе останат:

Во периодот од 08:30 до 14:00 часот корисниците од ул. „Атанас Бабата“ бр.26 и околните 4 куќи на истата улица (Општина Чаир )

Во периодот од 09:00 до 12:00 часот корисниците од ул.„1409“ и дел од потрошувачите околу „БК мебел“, како и Железничката станица во Ѓ.Петров (Општина Ѓ.Петров )
Во периодот од 09:00 до 13:00 часот корисниците од ул. „Даскал Камче“ зграда бр.1А вл.1 и вл.2. (Општина Ѓ.Петров )

Во периодот од 08:30 до 10:30 часот корисниците од нас. „ЦЕНТАР“, делот од ул. „Апостол Гусларот“ до О.У.„Песталоци“ (Општина Центар )

Во периодот од 09:00 до 13:00 часот корисниците од нас. „ГАЗИ БАБА“ на ул. „Благоја Стефковски“, поточно потрошувачите помеѓу Бензинска „Макпетрол“, школо „Коце Металец” и СУ „Партеније Зоографски“. (Општина Гази Баба )

Во периодот од 13:00 до 14;00 часот корисниците од нас. „РАДИШАНИ“ ул. „18“ со броеви над 140 на ул. „Радишанска“ во дел со вкрстување со ул. „18“ и ул. „40“. (Општина Бутел ) и

Во периодот од 09:00 до 14:00 часот корисниците од нас. „КАРПОШ“ на улиците „Милан Марковиќ“ (од бр. 8 до бр.35), „Леринска“ (од бр. 1 до бр.11), ул.„Козле“ (од бр.15 до бр.20, и околина на овие објекти) ул.„Крчин“ (од бр. 1 до бр.13).(Општина Карпош )

извор: Makfax

Најчитани вести