Голем број медицински работници во Италија не престанаа да работат од почетокот на годината и сето тоа не го пропуштија навивачите на Бреша кои знаеја како да им заблагодарат.

Пандемијата го тресе целиот свет, а најлошо од европските земји беше погодена Италија, каде досега се регистрирани 241.819 случаи, од кои 34.869 лица починале.

На медицинските работници буквално им паѓаат од нозете, а за да ги поддржат, навивачите на Бреша се организирале и се собирале пред болницата.

Неколку стотици фанови пееја во еден гласа таа сцена ја обиколи целата планета.

 

Најчитани вести