Во последните 24 часа се направени 1367 тестирања, а регистрирани се 120 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-63, Куманово-4, Дебар-6, Штип-4, Прилеп-2, Тетово-14, Струга-6, Велес-2, Битола-1, Охрид-4, Гостивар-12, Свети Николе-1 и Кичево -1.
 

Во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

•       Скопје 3487, активни 1941
•       Куманово 805, активни 197
•       Дебар 116, активни 64
•       Штип 394, активни 160
•       Прилеп 283, активни 53
•       Тетово 789, активни 373
•       Струга 274, активни 173
•       Велес 198, активни 44
•       Битола 63, активни 22
•       Охрид 209, активни 180
•       Кавадарци 21, активни 15
•       Гостивар 173, активни 103
•       Гевгелија 12, активни 3 (*2 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци)
•       Струмица 17, активни 9
•       Крива Паланка 17, активни 11
•       Радовиш 4, активни 0
•       Крушево 7, активни 3
•       Кочани 75, активни 18
•       Пробиштип 28, активни 17
•       Демир Хисар 2, активни 1
•       Македонски Брод 6, активни 4
•       Пехчево 6, активни 2
•       Берово 3, активни 0
•       Валандово 6, активни 2
•       Виница 4, активни 1
•       Делчево 1, активни 0
•       Кратово 5, активни 2
•       Свети Николе 47, активни 42
•       Кичево 49, активни 40
•       Ресен 122, активни 84
•       Неготино 21, активни 5 (* 10 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)
Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

•       Чаир – 373
•       Аеродром - 154
•       Бутел - 167
•       Гази Баба - 192
•       Центар – 144
•       Карпош – 158
•       Сарај – 140
•       Кисела Вода – 108
•       Ѓорче Петров – 109
•       Студеничани – 107
•       Шуто Оризари – 91
•       Арачиново – 50
•       Илинден – 32
•       Петровец – 17
•       Чучер Сандево – 18
•       Сопиште – 9
•       Зелениково-8
•       Странец – 2
•       Нераспределен- 62

Најчитани вести