Никој повеќе и подобро не може да се грижи од мене за Крушево, кој сум родум од тука, рече денеска при посетата на овој град Петар Богојески од Македонски концепт.

„Крушево е иселено и осиромашено. Потребна е владина програма која ќе ги задржи младите овде“, изјави тој.

Носителот на Македонски концепт во петата изборна единица, Стево Насковски, порача дека Крушево треба да биде прогласено за град музеј и лулка на развојот на алтернативниот туризам во Македонија.

 

извор: Makfax

Најчитани вести