Повеќе од 3.500  луѓе останеле без работа во земјава само во јуни. 

Ова се податоци од Агенцијата за вработување. Пандемијата придонесе да се зголеми невработеноста.  Најмногу отпуштања има во производствениот сектор, а потоа следат трговијата на големо и мало, и угостителството.

Вкупно за март и април без работа останале околу 9.000 луѓе. 

Неизвесно е што ќе се случува во месеците кои следат. 

Најчитани вести