Од Народната партија денес одлучиле да го напуштат Сојуз за Србија и Собранието на град Белград и дека го напуштаат самостојно.

Медиумите пренесуваат дека на оваа одлука се спротивставило дел од членството. Потпретседателот на партијата не се согласувал со ваквата политика и сакал неговата партија да остане во состав на Сојуз за Србија и да го задржи единството на опозицијата.

Од друга страна Јеремиќ се залага за самостоен настап за политичката сцена, пренесуваат извори кои се упатени во случувањата. Исто така постојат информации дека Јовановиќ веќе преминал во ССП на Ѓилас и го напуштил Вук Јеремиќ, но оваа информација никој не ја потврдил.

Главниот одбор на Народната партија требал да се одржиденес, но е одложен поради конфликтот кој се појавил меѓу членството.

Најчитани вести