Хрватски портал “Јутарњи лист“ го контактирал водечкиот епидемиолог во нивната земја, Бернард Каиќ, да го прашат за интимни односи за време на корона вирус.

Како што пишува авторката, Хрватскиот завод за јавно здравје од прогласување на пандемија не издал ниедна насока за сигурен се*с за време на корона.

Ковид-19 се пренесува помеѓу близок телесен контакт. Се*с без директен телесен контакт не постои. И тоа нема врска со ракавици, поза, маска или дупки во ѕидовите. Не постои никаква мерка кои може битно да го намали ризикот од пренос на вирус од заразена личност чуствителна на полов однос, што и да пишуваат мудро Њујорчани и Британци“, објаснува Бернард Каиќ.

Епидемиологот на иницијално прашањсе за се*суалниот однос и корона реагирал: “Дали ме прашувате сериозно или се шегувате“. Бернард Каиц вели дека пишување стати за однос со ракавици и маска, и дупки во ѕид е несериозно.

Инаку најнеобични статити за полов однос за време на корона совети биле да направат дупка во ѕидот и да се носат ракавици и маски.

На крај најмногу среќа имале постојани партнери и брачни парови, а останатите на овој или на оној начин биле во ризик или втопени во сопствена тага на сингл живот.

Најчитани вести