Вечерашниот прв ТВ-дуел во предизборната кампања, меѓу Заев и Мицкоски во две различни онлајн анкети му даде убедлива предност на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ. Мицкоски по дуелот е окарактеризиран како убедлив, за разлика од Заев кој остави впечаток на нервозен и дезориентиран. 

Во едната анкета на прашањето - Кој е победник во денешниот телевизиски дуел помеѓу Заев и Мицкоски, 74 отсто од гласовите се на сметка на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

Во втората, пак, на прашањето кој е подобар за Мицкоски позитивно се огласиле 90 отсто од учесниците во гласањето.

Најчитани вести