Со помош на различни компоненти маската свети и го анимира говорот.

Заштитна маска која свети и го анимира вашиот говор е изум на програмер од Калифорнија, Тајлер Глејл. Новинар на Б-Би-Си Крис Фокс одлучил да направи своја верзија на маска,м а потоа го интервјуирал креаторот.

Во видеото ќе дознаете како да направите маска за која Глејл вели дека е “кул“, со која ќе се истакнете во јавност во време кога сите се внимателни поради корона вирус. 

Најчитани вести