СДСМ поттикнува неколку мали партии да се појават на овие избори, да глумат опозиција и одземат колку-толку гласови од ВМРО ДПМНЕ додека нивните лидери соработуваат со политичките и бизнис интереси на Зоран Заев, Фамилијата и партијата СДСМ.

Се работи за политички активисти без никакво политичко заење или искуство, активни само за една употреба. Освен Македонски концепт за кој Бунтур не успеа да собере ни 1.000 потписи за регистрација на партија, тука е и Интегра, партија на непознат човек во јавноста и политиката кој својот ангажман како инстант партија го спроведува по систем - на секта.

Во правилата на оденсување на Интегра стои дека лидерот Љупчо Ристовски, по свое тврдење доктор по теологија, и само лидерот, смее да мисли из борува а другите околу него  треба да бидат фанатици кои беспоговирно го следат... Ваков статут во политикта нема никој, барем два века наназад.

Замислете го овој човек за министер и премеир, и себе како негов беспоговорен фанатик кој го следи без приговор и прашања

Најчитани вести