Долгогодишниот член на Социјалдемократскиот сојуз и верен поддржувач на нивните политики, Нaфи Абдиоски, вечерва на социјалните мрежи објави видео како тој ја пали членската книшка од СДСМ.

Во видеото, Нефи го поздравува Ден Дончев и му порачува на Заев дека Дончев сега треба „да му трча“ на терен во пресрет на изборите.