Во изминатото деноноќие се направени 1208 тестирања, а регистрирани се 136 нови случаи на ковид-19 од кои само во Скопје има 80 новозаболени. 

Активни случаи по општини Скопје заклучно со вчера (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје): 


•       Чаир – 413
•       Аеродром - 135
•       Бутел - 136
•       Гази Баба - 149
•       Центар – 127
•       Карпош – 124
•       Сарај – 141
•       Кисела Вода – 101
•       Ѓорче Петров – 83
•       Студеничани – 89
•       Шуто Оризари – 72
•       Арачиново – 49
•       Илинден – 33
•       Петровец – 16
•       Чучер Сандево – 16
•       Сопиште – 12
•       Зелениково-2
•       Странец – 3
•       Нераспределен-3

Најчитани вести