Стара приказна за мажите и нивните жени која ќе ви открие „вечна тајна“.

Во античко време, Господ тестирал десет луѓе. Едниот од нив ја орал земјата, другиот чувал овци, третиот ловел… По некое време го прашале Бог:

„Сè е тука, но нешто ни недостасува. Досадно ни е “.

Господ им даде тесто и рече:

„Нека секој од вас си направи жена по ваш избор: со облини, тенка, висока, мала… А јас ќе им вселам животот во нив“.

После тоа, Господ извади парчиња шеќер и ги стави пред нив:

„Има десет парчиња шеќер. Нека секој земе по едно и и' даде на жената за да го направи својот живот со неа сладок“.

Тие го сторија тоа, но Господ беше лут.

„Некој од вас е измамник, затоа што пред вас имаше 11 парчиња шеќер! Кој ги зеде двете парчиња? “

Сите молчеа. Господ ги зеде нивните жени и ги измеша, и потоа повторно ги подели по случаен избор. Оттогаш, девет од десет мажи мислат дека туѓата жена е послатка затоа што јадела дополнителено шеќер- две коцки

Додека само еден маж знае дека сите жени се исти, затоа што тој го изеде оној вишок шеќер.

Најчитани вести