Наместо во изолација поради блиските контакти со Мухамед Зекири кои во претходните денови речиси со сигурност ги имал, Заев реши да се качи на мотор и заедно со својата камарила се „паркираше“ во кафана во Стар Дојран.

Еве, Наќе е крив и во оваа ситуација. Заевци на мотори во Дојран, без притоа да почитуват никакви мерки за заштита. А и повеќе од четворица се…

Сега да прашам, како ќе седат на маса – двајца по двајца на два метра оддалеченост?

По една маса за секој човек?

Ќе се легитимираат кај келнерот со лични карти дека се сите фамилија?

И уште нешто, тој началникот на ОВР Гевгелија ќе оди да констатира прекршување на мерки и да ги казни, или Наќе да пушти од Струмица ЕБР да ги собираат по улица?

П.С.

Абе, Заев нели треба да е во самоизолација по информацијата дека Муки е позитивен на корона со оглед на тоа што со сигурност имал контакт со неговиот потпретседател во последните 21 ден, а? Или за Заев не важат медицински протоколи? – пишува уредникот на „Инфомакс“ Александар Митовски на својот ФБ профил.

Најчитани вести